Jurist Omgevingsrecht

Jurist Omgevingsrecht
(28-40 uur)


Heb jij passie voor de fysieke leefomgeving? Adviseer je graag over de juridische aspecten hiervan? Voor onze vestigingen in Leeuwarden en in Amersfoort zoeken wij een startende, dan wel ervaren collega met een sterke juridische basis.

Onze omgeving, jouw functie
Ga jij de uitdaging aan om als jurist ons team te komen versterken? Als enthousiaste adviseur sta jij klaar om een breed scala aan opdrachtgevers te helpen. Het geven van juridisch advies en het begeleiden van juridische processen is wat jij het liefst doet. Je werkt aan ruimtelijke plannen en je zet je in voor een goede procesbegeleiding en vakkundige vertegenwoordiging van de opdrachtgever in procedures. Daarnaast ben je geïnteresseerd in de veranderingen die de Omgevingswet gaat brengen en wil je graag aan de slag met vernieuwende projecten die hieruit voortkomen.

Concreet zijn jouw taken:
 • Het zowel zelfstandig als in teamverband werken aan projecten of producten op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht.
 • Het verzorgen van juridische adviezen voor zowel overheid als particulieren.
 • Het ondersteunen van collega’s met juridisch advies.
 • Het bijhouden van de ontwikkelingen in je vakgebied voor en samen met je collega-juristen.
 • Het geven van presentaties over vakinhoudelijke onderwerpen bij opdrachtgevers en tijdens interne bijeenkomsten.

De ideale Jurist Omgevingsrecht; zo ben jij
Leeuwarden of Amersfoort is jouw standplaats, maar door jouw flexibiliteit kan jij tevens worden ingezet in een andere vestiging. Je bent ambitieus en wil je graag verder ontwikkelen, ook samen met je collega’s. Passie voor de fysieke leefomgeving is hierbij jouw drijfveer. Je bent een beetje eigenwijs en zoekt de verbindende oplossingen. Jouw communicatieve vaardigheden zorgen ervoor dat je opdrachtgevers aan je weet te binden.

Verder:
 • heb je een studie Nederlands Recht met een relevante specialisatie (omgevingsrecht/bestuursrecht) of een soortgelijke opleiding afgerond;
 • beschik je over een stevige en brede kennis van het vakgebied en ben je in staat om die kennis in de praktijk toe te passen;
 • werk je graag in teamverband;
 • ben je commercieel en analytisch ingesteld.

Dit bieden wij jou

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grootste onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van onze werknemers vinden wij erg belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap waarbij onze medewerkers samen het algemeen bestuur vormen. Wij beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

Wat kun je verder van ons verwachten?
 • Marktconforme salarisschalen. Aan de hand van onder andere opleiding en werkervaring kijken we samen naar een passende inschaling.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, waarin jij je verder kunt ontwikkelen.

Solliciteer en adviseer
Ben jij de gewenste versterking die zich herkent in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager) via de 'Solliciteer' button.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Wies ten Have (teamleider vestiging Leeuwarden), tel: 058 - 215 25 15 of Jan Oosterkamp (teamleider vestiging Amersfoort), tel: 033 - 465 65 45.

Over BügelHajema Adviseurs
BügelHajema Adviseurs is een allround adviesbureau met circa 70 medewerkers op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht. Wij werken vanuit onze vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. Wij maken ruimtelijke visies, ontwerpen, bestemmingsplannen en specialistische adviezen voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. Wij voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen. Zie ook onze website: www.bugelhajema.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature betreft een parttime functie.

Gepubliceerd
06-06-2019
Standplaats
Amersfoort
Opleidingsniveau
Master / Postdoctoraal
Salaris
Marktconform salaris
Trefwoorden
.
Branche
Adviesbureau / Consultancy
Provincie
Utrecht
Trefwoorden
.